Peranan Ibu Bapa

Firman Allah S.W.T  : ” Tiada penyakit tanpa ubat kecuali MATI ”  }

Tingkatkan kesedaran untuk mengesannya dari awal dengan memberi kaedah pendidikan sesuai masalah anak autisme mampu diuruskan dengan baik. Teknik pengecaman yang paling MUDAHuntuk dikenalpasti simptom ini oleh para ibubapa ialah dengan membawa mereka untuk bergaul dalam kumpulan kecil.

Rasionalnya, anak-anak akan mula belajar bagaimana untuk berkomunikasi, bekerjasama dan berada dalam suasana yang sedikit riuh daripada biasa dalam aktiviti berkumpulan ini.

Lantas, perhatikan karektor dan bagaimana tindakbalas komunikasi mereka sesama rakan yang lain ketika di dalam kumpulan. Semakin awal dikesan, semakin mudah untuk kita bawa mereka ‘keluar’ daripada zon gangguan ini.

Takut-takut jika ianya tidak diatasi sejak awal, gejala ini akan melumpuhkan proses pembelajaran mereka kelak. Walaupun fizikal mereka nampak normal, tetapi hakikatnya tidak.

Sertai Kumpulan Kecil Yang Santai & Kreatif Bersama Kami Secara PERCUMA …

Atas dasar keprihatinan kami terhadap perkembangan pendidikan awal kanak-kanak secara menyeluruh, pihak kami Excel Qhalif menyediakan sebuah program yang bertangungjawab mengumpulkan satu kumpulan kecil khusus bagi memberi ruang kepada anak-anak di bawah usia tadika iaitu 2 tahun hingga 4 1/2 tahun bersama ibubapa belajar dan bermain bersama-sama. Objektifnya untuk melatih kemahiran komunikasi sosial anak-anak seawal mungkin yang mampu meningkatkan keyakinan diri anak-anak dalam bergaul.

Diharapkan program ini mampu menjadi sebagai pelengkap keinginan berkawan dan bermain anak-anak kecil kita yang dahagakan ilmu sejak lahir lagi. Diolah mengikut keperluan mengasah kemahiran motor kanak-kanak, insha’Allah program ini mampu membentuk minda mereka lebih kreatif dan berkembang.

Klik banner di bawah untuk ketahui info lanjut dan mendaftar Kelas PERCUMA EQP :

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s